Nariga händer

Hur kan man glömma den varje år? Den kommer och slår en hårt på käften och säger tjena. Gåshuden på benen gör så in i bomben ont när stråna kommer åt byxbenens insida att jag vill kvida högt. Huden på händer och kring mun är inte hud längre utan likanr ist grand canyon, den tackar vi ödmjukast för Fru Kyla.

Samtidigt som man nu dagligen använder sig av det fula uttrycket "frussen" så sitter man här och ba orkar inte med människor längre. åh. varför. kan. de. inte. va. snälla.


The great army

dsc00783 (MMS)

Terracottaamèn. Trodde jag skulle bli lite skrämd av deras gigantiskhet, men nej.


Video killed the radio star

Jomen visst. Bildbevis att Titti Schultz dök upp i repan. Själv sitter man med en jobbsökandes röst i öronen samtidigt som man fotograferas. Lyssna, le lite halft, lyssna. 



Snön snöar uppåt

Jag är 20 år. Britt-Inger är 85 år. Vem kommer rammla i vinter? Ja, inte Britt-Inger i alla fall. Och varför det? Jo. för att hon broddar. Och jag? Ja, jag har gummisulor med inte ens en liten tillstymmelse till någon räfflad känsla. Detta blev väldigt påtagligt igår då jag åkte kana ner för malmskillnadsgatan utan att röra ett finger. Men frågan om att skaffa broddar är fortfarande obesvarad, år efter år. Jag väger fördelar mot nackdelar. En nackdel jag insåg idag då en Britt-Inger gick framför mig var att det fastnar stora snökockor under dem, vilket med för att det blir ett extra klack, en tung snöklack


Tittar i kors

Trött som en bäver.
Smockad i skallen. Hänger inte med i samtal.
Känns som en bläckfisk guppar fram och tillbaka innanför pannbenet. Svampskalle.
Ser städaren dra en mopp fram och tillbaka på golvet, fastnar med blicken, tänker på ingenting.
En död skalle

Tjock i repan med Julle

dsc00782 (MMS)

brevkniv i högsta hugg


De kallar honom Olle

Igår blev jag livräddare. Livräddare av Olle. Olle är 1,75 cm lång och väger 15kg. Gruppen fick namnge honom, och det blev namnet Olle, men i mitt huvud hette han hela tiden Torbjörn.
Jag har nu ett intyg på att jag kan rädda liv. Skönt att veta, att få det på print.  Men samtidigt vilket enorm stort ansvar som nu ligger på mina axlar. Känns som jag alltid vill ha med mig en liten defibrillator med mig i väskan, vem som helst kan rammla av pinn.

Om man är riktigt järv kan man anmäla sig till SMS-Livräddare. Du kommer alltså få ett sms när du är i närheten av ett hjärtstopp. Då är det bara att dra på sig gummistövlarna och springa iväg. Men tänk den gången man inte kan spring iväg, eller den gången man in te orkar, eller den gången man ser smset 40 minuster senare, tänk att leva med den bördan att du just du kunde ha rädat ett liv om bara du hade skippat att äta upp den sista chokladpuddingen. Det kommer ett stort HHMMM från mig. Ska man, ska man inte.

Ögats film

Bio. Alla dessa människor som ska sitta ihoptryckta och mumsa på godis och utsöndra värme tillsammans, man kan bli så trött. Att man gör sig besväret att gå till ett stort rum för att se en film för att bli störd av människor som inte kan uppföra sig, utan de ska ist prata högt, lukta illa, sitta för nära, smaska och ha för långa nackar som bär upp enorma huvuden. Ändå vill man gå.

Idag när jag efter mitt jobb var och såg Fair Game hade han som jag köpte biljetten av rekommenderat mig att ta en plats på rad 7, detta ångrade jag snabbt att jag gått med på. Han hade klämt in mig mitt mellen två par och bakom en lång nacke. Jag reste mig från min plats och skapade förvirring runt mina medtittare då de började undra om jag bytte plats pga av potentiella dofter från dem. Hela rad 2 blev min plats. Kommer ihåg att man skämdes som bara den när mormor gjorde så när man var liten. Men nu stolt. Stolt med nackspärr.



Det går bra nu

dsc00779 (MMS)

Växeln ligger nere. Har kommit till stadiet där jag börjat läsa en upphittad bok på kontoret


I'll be there someday. I can go the distance. I will find my way. If I can be strong.

En flicka vars längd var en tvärhand hög kom fram till mig på perrongen och frågede om tåget gick till centralen. Jag tittade ner på den lilla flickan och gissade att hennes ålder inte kunde vara mer än 13 vårar, jag nickade och fortsatte stirra på rädda barnen-reklamskylten. Flickan fortsatte att stå brevid mig och efter en stund frågade hon vart jag skulle åka, jag berättade om min destination och började bli lite misstänktsam mot henne och undrade om hon var ett lockbete i ett större spel/spratt. Efter ett tag kom det fram att hon skulle ta tåget tillbaka till Eskilstuna efter en dagsutflykt till sin kompis i Stockholm. Vi gick på tuben tillsammans, där jag todde våra vägar skulle skiljas, men i stället fortsätter hon att ställa sig brevid mig och hon börjar fråga hur hon ska gå för att hitta till tågen på centralen. Jag ger henne en exemplarisk vägbeskrivning, tittar ner på henne, och ser en liten tuff tjej vars ögon inte är så tuffa längre utan börjar få en antydan till ensamhet. Hon klämmer fram ännu en fråga. Hon frågar om jag kan följa henne till tågen och visa vart hon ska gå. De följande 25 min får jag veta att hon går i klass nio och gärna vill flytta till Stockholm när hon blir stor. Det utbyttes inte allt för många meningar mellan oss utan jag tog henne under min arm, bildligt sett, och sprang med henne genom folkskarorna, hela tiden viskar hon i mitt öra att hon är glad att jag hjälper henne. Vi drar hennes kort, köper en enkel biljett, småspringer till perrong 7, hon hoppar på tåget och ropar TACK.

Vatten. Stan är full av vatten

En smutsig ihoprullad strumpa inslängd i hörnet. Så känner sig min överarm just nu. Tror inte den uppskattade vikterna igår och i protest vill den inte fungera, armen går nämligen inte att ha hängandes raklång. I stället får jag ha den lite krökt och utskickande från kroppen. Fördömda svaga kropp



Imorse vaknar jag till av ett muttrande från köket, "vem har spillt vatten på golvet.. mutter..varför torkar den inte upp..mutter..hmf..." Snart hör jag ist ett vrål från min pappa. "Ahh, VATTENLÄCKA!!" De följande 10 minutrarna är fullständigt kaos. Yrvakan människor springer runt med med handdukar flygandes kors och tvärs runt sig, halkar runt på stengolvet och letar efter vattenkranen som ska stoppa flödet. Vi kom. Vi såg. Vi segra. Vi segrade med hjälp av en minifläkt som i detta nu tarr bort kaoset.


Skivad


Färden till tuben blev som 7 varv runt en hockeyrink och färden ner för trapporna till tuben blev som de sista metrarna i ett marathon. Som en upp-slicad ostskiva efter skivstångspasset darrade jag mig hem i kylan. Denna hemska trötthetskramp jag får av dessa pass medför att jag inte kan röra mig normalt, utan rör mig som om jag hade danssjukan (Danssjuka (chorea eller korea) är en grupp sjukdomar som ger påverkan på det centrala nervsystemet och som frambringar otäcka grimaser, utfall och rörelser utan ändamål eller mening.)




Utdelningen av dagens oändligt stora posthög skillde sig lite från det vanliga. Idag gästades nämligen jobbet av Titti Schultz från Rix Fm. Se på den. Detta betyder att någon gång under nästa vecka så kommer ljudet från min ljuva stämma(ljus och hes) höras i hela riket.

Om nån sjunger, sjunger jag

Tugga däck Tugga däck Tugga cykeldäck. Tugga däck Tugga däck Tugga cykeldäck. Tugga däck Tugga däck Tugga cykeldäck. Jag är epi-leptiker

Denna ramsa snurrar i min skalle. Detta på grund av min far



Hygglo. Ett ord av oss människor


Fula ord. Har ingenting med betydelsen att göra. Utan tänk på hur du formar din mun när du säger dessa ord. Fult

1. Stjärt
2. Stjärtlapp
3. Kofta

Äldre än oss

Hustru till man.
-vad är det där?
-det är mina tår. gillar att vara utan strumpor i sandaler, man kan likosm vifta på dem.

Såg ett program om alzheimers. Kvinnan glömde vem hon älskar, kvinnan glömde vart mannen var, kvinnan glömde allt. Trots detta höll dem ihop. Varje söndag sjöng dem i kör, det lugnade ner henne och fick henne att minnas.


Promenerade runt i vasastan. Jag tittade in i en bil och såg en dam i 70-års åldern sitta framför ratten hängandes med huvet. Hon är död. Likstel av att se en död människa går jag fram till fönstret för att knacka på när jag i sista sekund ser att hon sitter och läser en skvallertidning. Hon lutade tydligen sig framåt för att inte få solen i ögonen. Funderade en stund på om jag skulle bulta på för att säga att hon skrämde skiten ur mig, men ångrade mig och fortsatte min promenad.


Friskt och svettigt

Gick med långa ben ner till gorillacentret igår, ställde mig på rullbandet och började gå i maklig takt. Efter en stund började jag titta mig omkring och granska vilka människor jag hamnat med. På min ena sida gick en 25-plusare i raketfart, och på min andra sidan en medelålders man som sprang som om det vore eld i baken på honom.  Dessa människor kallar vi antiloper. Jag hoppade av bandet, yr som en gräshoppa, och tog mig fram till vikterna. Där möts jag av gorillorna. Med 35kg i ena handen sitter det och speglar sig och närstuderar sina armar när deras blodådror spricker. Jag med mina piprensare till armar tar mina 4kg vikter och sätter igång. Men jag kunde verkligen inte förmå mig själv att stirra på mig själv i spegeln utan glodde ist på min skor, som jag verkligen måste byta ut snart. Blickar. Fnys. Dregel. Spinkiga män joinade mig. Tillsammans kan vi.


Smelly

Blir frustrerad på mig själv att jag är dålig på att bedöma avstånd i meter. Idag till exempel när jag strosar ner till ica på min lunch, ser jag på avstånd en man som inte ser ut att ha tagit en elefantdusch på länge. Jag tar ett djupt andetag och håller min anda. Men det jobbiga är att jag alltid tar detta andetag för tidigt, så när jag väl kommer fram till källan av lukten så håller mina lungor på att brista och jag måste åter igen ta ett gigantiskt andetag, och denna gång för att insupa lukt som kan få tårna att dra ihop sig, ni vet när aromerna tränger in i ens system och "explorar" alla små hörn av en.

Har du kommit för att hämta mig? Jag har länge gått vid din sida ..

Det varnas för trängsel på kyrkogårdarna nu i helgen.
Alltså av levande människor.
Enligt prästen har vi i Sverige inte tid med döden. Vi är så upptagna med att leva att vi inte kan ta oss tid när någon i vår närhet dör. Och tydligen är vi bland dem länder som väntar längst med att begrava nån.
Good to know när man sitter i sin ensamhet vid köksbordet och äter en må-bra-frulle


Drömmar är vår värld

Min mor och jag drömmer ofta makabra drömmar. Ni vet huvuden som flyger av, mord, konstiga djur och skottlossningar i slow mo. Allt sånt som sker i verkligheten. Finns inte drömmar till för att vi ska fly verkligheten, inte helt gå upp i den dygnet runt. Jag vill i stället drömma fluffiga drömmar, bollar som kommer rullandes

Apropå min mor och hennes drömmar. Inatt drömmde hon att hon gjorde fiskbullar gjorda på gädda tillsammans med sin rödhårige arbetskamrat. Ganska soft. 
Jjag vill inte veta vad som finns i fiskbullar. Ihoppressad...

Lappar- ett mordvapen


Mellanstadiet. En tid då man gick upp femton minuter innan man började skolan, kammade håret, tog på sig prasselbyxorna som var det hetaste man kunde ha, hett som ugnen, och traskade iväg med gympapåsen hängandes på axeln. Livet var ganska smärtfritt. Men en dag, som inleddes av magknipångetskänsla på grund av en dum engelskaläxa, var inte smärtfri. För ovanlighetens skull var jag osams med min vän, som vi kan kalla sonja. Efter många timmars tystnad och många diskussioner genom ögonflaxande skickade hon en lapp till mig där det stog "ska vi bli vänner igen?" Med ett sammanbitet leende och med en blyertspenna i handen som kunde tränga igenom tånaglar så svarade jag på hennes fråga och skickar tillbaka lappen med hjälp av en medlare. Sonja tar emot lappen, gapar och springer häftigt ut genom klassrummet. Varför är hon sur nu då, funderade jag för mig själv, jag skrev ju "OK" på lappen. Medlare kommer tillbaka till mig efter en stund och visar mig lappen. Till min förskräckelse ser jag ner på lappen och ser att jag skrivit "KO". Det ska nämnas i sammanhanget att sonja var den överviktiga flickan i vår klass.

RSS 2.0