Livet i en rullväska

Punkt ett.
Hemmafru-jeansparty.

Bling bling med bootcut. Inte riktigt min typ av jeans men tydligen går det hem bland många amerikanskakvinnor. När jag nämde skinny jeans blev det frågande och undrade vad man skulle ha till. Jag berättade om det kalla landet Sverige långt långt där borta i fjärran, jag berättande att vi har skinny jeans och att folk ser ut att gillla det. Jag fick 30sek uppmärksamhet sen var det bling bling cabling och salladsdrinkar som gällde igen. Fortsatte mitt strövande runt om i det enormt glassiga huset, tittade, kände på saker, kände mig som peter sellers i "åh vilket party" när han går omkring och småler och nickar åt folk. Hann även att göra en "bird  nam nam", (även detta taget från åh vilket party), jag satte mig ner på en hög pall med min salladsdrink i min vänstra hand och fortsatte med att iaktta folk. Helt plötsligt hör jag ett tickande, ett tickande som jag mycke väl känner igen men inte kan placera. Jag vänder mig om och inser vad som  håller på att hända. När jag satte mig på pallen hade jag i all min hast fått in gasspisknappen mellan mina skinkor och tryckt till. Jag höll alltså på att sätta eld på huset med hjälp av mina skinkor.
Ingenting hann hända och ingen hade sett mitt enormt roliga misstag. Kvällen flöt på och jag vaknade upp med lockar i mitt hår och ett stort vitt leende.



Punkt två.
Jag får tre bröder.

Jag hamnar i Gräs Dalen. Jag får uppleva en vecka med fart(i dubbel bemärkelse) och fläkt. Jag får jag veta hur det är att ha tre småbrorsor, de lär mig åka skatebord, vi spelar kortspel till tre på natten och de lär mig att "pay back time" betyder att man lägger en enorm fis i den andras ansikte. I utbyte lär jag dem konstiga svenska ord, korttricks och viffta på näsborrarna.
Under min vistelse hann vi med att åka till "sky zone". En plats barn kan dö för. Och där jag nästan dog. Eller min tumme dog. Sky zone är en plats gjord av trampoliner, tak. väggar, golv, allt! Man hoppar in i ett rum en kvinna ropar "DODGEBALL" och spelet är igång. Du hoppar runt som en grillo och ska försöka träffa motståndarna med en boll. Hysteriskt. Helt uppe i spelet blir jag träffad av en boll, kastad av motståndarlagets yngsta spelare, bollen träffar min tumme, tummen dras tillbaka i en konstig ställning, förödelsen är en faktum, tummen är stukad. För tillfället skiftar den i blå-lila och är som gått som återställd, puh.







Jag hann även med att åka till Tahoe. En plats så vacker att jag ville frysa tiden. En stor sjö men vita bergstoppar i bakgrunden





Punkt tre.
San francisco för en dag

Va ska man säga. Staden. Männsikorna. Jag vill bo där för eeeevigt. Gjorde som de gör i "Huset fullt" hoppa på en spårvagn och stog på trappsteget. Det gjorde min dag. Håret flög i vinden, munnen blev torr pga att jag hade den öppne när vi åkte ner för kullarna genom staden.






En helg i lyx

Im a housewife.
Eller i helgen kommer jag att vara det i alla fall. Ska nämligen på ett tupperware party, men i stället för vakumtäta burkar så slänger vi in bling bling jeans. Jag i blingersch? hm, det får vi allt se. Intressant upplevelse kommer det allt bli. Vi klistrar på fake tänderna och kör hårt.


Cece den fina fotografen

Costa del sol



Bevisade min svaghet. Inte kunde jag klyva trät, i stället blev det hack i stubben och yxan fladdrade iväg. Kändes fint. Försökte även lyfta en vikt som finns i huset, visst den var tung men jag klarade att lyfa den. Strax därefter kommer drottningen på fyra år in i rummet och lyfter vikten utan problem, hennes vikt är det samma som vikten i hennes hand. Kändes fint.

Förutom att ha spänt mina muskler har jag även druckit vin, vin och vin samt lite sparkling wine. Kittla dödsskönt i kistan. Ska vi somna gott, ja det tycker jag.


I Amerikat

Hua. Vinrankor ger vin. Jag dricker vin. Napa Valley, my kind of place space place.



Så ja, har nu efter några dagars vila återhämtat mig från en nagelbitande resa. Att sitta på ett flygplan från stockholm till chicago va nemas problemas. Att äta den bästa flygplansmaten jag någånsin smakat, fläkta ut sig över flera säten, somna till fem långfilmer och tjuvlyssna samt tjuvläsa på folk framför mig var inte heller några större svårigheter. Lökringarna började i stället växa fram när jag blev framkallad till en specialkontroll där en midjelång man skulle kolla igenom HELA min väska, varje tum av den, bläddra igenom alla mina böcker samt ställa frågor om vad jag skulle ha för mig i USA i tre månader. Det gick relativt smärtfritt och en timme senare var jag fri att springa till nästa gate. Puh. Återhämta andan på tåget till rätt terminal. Rätt gate och i tid. Kommer fram till gaten och försöker gå på, men nej, blir pekad till att stå och vänta tills de ropar mitt namn. Nästan alla passagerare kan kliva på utan problem förutom 8 st, inkluderat mig, som måste stå och vänta på att få vårt namn basunerat ut i höhtalarna. Jaha. En efter en får sitt namn. Nu är vi fem. En överstressad man bakom disken svettas som en antilop och försöker med att frenetiskt hårt tryck på tangenterna få fram några sista platser på planet. Han pekar på skärmen till sin kollega och säger att "dessa två är de sista som får plats på detta plan". Snälla Snälla Snälla. Låt det vara mig han pekar på. Tjugo sekunder går. Sen, oh jag tog ett skutt, blev Engstrom uppropad. Haaaah.

Jag kommer in i planet. Med rader i mitten där fem st kan sitta brevid varandra. Såklart har jag fått en plats i mitten mitten, men av glädje av att fått den hoppar jag som en giraff in till den. Hamnar snabbt i ett samtal med herren på min högra sida om hur kallt det är i sverige. Samtalet avtar och trötthet slår in. När jag nästan nått John Blund säger herrn på min vänstra sida till mig "visste du att sverige är ledande i frisbeegolf".....nej svarar jag och somnar kvickt

Raggadisch swisch sa tiden

Minnet är kort.
Ack.
Många fina stunder man glömt.
Ty, jag vill aldrig glömma mer.

Det jag inte vill glömma








Mr. Foxy



Om jag fick välja hjärna, skulle jag gärna välja wes andersons. Helt magnifik. Säkert fluffig men ändå robust med många fina gångar och mörka vrån. Så ja tack, om jag någon gång blir en grönsak, så se till att det blir ett snabbt byte.
Vad var det som utlöste denna hjärnsubstans? Jo, jag tittade på Fantastic Mr. Fox. Behöver jag säga nåt mer? Nä skulle inte tro det

I want to break freeee, freee from ya


Tänk om man kunde leva i en konstant se-fram-emot-känsla. Diggar den stort. Större än stort. Och stort är stort. Sort är det största. Men det största är det stort?
Det stora i min lilla värld är att jag flyger till det stora landet på fredag. Inte alls lös i magen, nej nej, faktiskt. Känner mig fast och fin. Färdig för nästa steg på stegen. Inte steget ut i vuxenvärlden, för det uttrycket klarar jag inte av. Spya i munnen. Utan steget att...


Gillar läget



Pudding. Pärla. Prinsessa.

I en del av vår stad


Underbart.
Skratt.
Ni.
Har.
Tillsammans.

Plastkirurg gjort i plast

Med fasa och förtjusning har jag nu två dagar i rad suttit och kollat på "plastikkirurgerna" på tv4+. Åh, nej, ah, omf, varför, sitter jag och tänker när jag ser dessa personer bli uppskurna och uppvisade för hela sverige. Fettet väller ut och fläker sig över hela operationsbordet. Men för att man inte ska börja döma människorna för hårt som gör sådana operationer har de slängt in personer som man lätt ska kunna sympatisera med, tex Hampus 9 år med Dumboöron. Han blir retad i skolan och folk säger till honom att han ser ut som en clown. Snitt snitt switsch. Enklet gjort. Lyckligt slut. Alla ler fint nickande. Och ingen tänker nu längre på Sofia 18 år som ville göra dina bröst större, ungerfär 10 storlekar. Skönt att alla mår bra nu, slutet gott allting gott. Jag som trodde människan började flippa ur, puh.

Och i detta nu som jag skriver detta hör jag en sensuell kvinnlig röst på radion lobba för fetmaoperationer "jag fick mitt självförtroende tillbaka och jag har ett glatt liv igen"

RSS 2.0