En i mängden


Har fyra olika klasser. Foto. 2-D. 3-D. Printmaking.
Jag har fyra olika medelåldersmän i mina klasser. Alla en aning speciella på sitt sätt.

Foto-mannen. en krigsveterna som vet bäst. Han vet t.ex vilket fotoredigeringsprogram på marknaden som är det bästa och billigaste. han vet allt om sin nyinköpta kamera. han vet allt om skärpedjup. han vet allt om komposition. han vet allt om slutartid. han vet allt, eller han tror det i alla fall. och såklart har jag hamnat brevid honom i klassrummet. fulländat. Så det som är behållningen av att sitta och lyssna på hans långa utläggningar är att läraren alltid sätter dit honom på ett snyggt sätt och säger att han har fel. Men tyvärr är det nog det enda som läraren är bra på. sen när blev foto mattematk? Vart tog den flummiga läraren vägen som säger "gå på känsla"? Hon är i alla fall inte i Santa Barbara kl 8.00 på fredagar i ett kallt klassrum i det yttersta hörnet av city collaget.

2D-mannen. första lektionen. "så berätta om er själva, vem ni är och varför ni vill plugga här på SBCC". till skillnad från mig som drog till med ett cheesy svar om hur fint det är här och hur sköna människorna är så berättar Randy (foto-mannen) att han är här för att kolla på söta tjejer, och skrockar. tystnad. han tillägger även att han gärna kan samåka med folk, om nån behöver skjus till skolan. tystnad. på något sätt har det blivit så att det bara sitter killar närmst honom i klassrummet. undrar varför.

Printmaking-mannen. Hissen går inte ända upp. Inte den vassaste kniven i lådan. Inte alla hästar i stellet. Hans bälte går inte igenom alla hällorna. Ej möblerat på övervåningen. Han saknar några knappar på sin fjärrkontroll. Har bara en åra i vattnet. Har inte alla sina flingor i paketet. Bara skum, ingen öl. Han har inte alla indianerna i kanoten och han har framförallt inte alla chips i påsen. Ni fattar galoppen.

3D-mannen. Använder kirurghandskar. konstant. bacillskräck? Det är ett evigt suckande från mina klasskamrater som inte orkar med hans oändliga frågor om allt mellan himmel och jord. Varför doriska kolonner ser ut på ett visst sätt och varför symmetrisk konst är symmetrisk.

kort och gott, en salig blandning

Kommentarer
Postat av: Catarina

Åk ALDRIG med 2D-mannen!!!!!

2012-03-05 @ 08:26:41
Postat av: Bengan

Don´t you EVER get into his car

2012-03-05 @ 12:00:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0